Winemakers Dinner for sjømat- og riesling-entusiaster
Lørdag 5.november ønsker vi hjertelig velkommen til Winemakers Dinner med Von Winning. Vinmakeren selv, Andreas Hütwohl, gleder seg til å fortelle oss om både vinhuset, vinmarkene og ikke minst vinene vi skal smake på.
Rieslingdruen vil stå i fokus denne kvelden, og Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Resultatet er delikate rieslinger med en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni. Vingården ble grunnlagt allerede i 1849, og besitter parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz.
Fra 2008 årgangen er alle vinmarkene dyrket med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig uten hverken klaring eller filtrering. Mange viner blir raskt utsolgt, og allokasjonene er små for toppvinene. Fra 2019-årgangen valgte Von Winning å la sine Erste Lage og Grosse Gewächs være ytterligere noen måneder i kontakt med gjæren, slik at lansering først kommer ca. et halvår senere enn hva som kreves av modning for disse kvalitetene. Dette har gitt en fantastisk smaksdybde og kompleksitet i vinene.
Normalt velger vi vin etter rettene kjøkkenet lager. Denne kvelden snur vi på rollene, og kjøkkenet tilpasser rettene til hver enkelt vin. Hovedfokuset vil ligge på godsaker fra hav og sjø, så dette blir en helt suveren kveld for alle sjømat- og riesling-entusiaster.
Pris per person på 2 595 kr inkluderer:
Aperitiff
5 viner med tilhørende 5 retters meny
Kaffe & petit four
Vinhistorier fra vinmakeren selv
Taubanebillett tur/retur
Aperitiff serveres kl. 18, og vi avslutter til senest kl. 23.
*Årskortholdere får rabatt trukket fra i bookingløpet