Inspirasjonstur til våre leverandører

DSC01657

Byfjellslam

På dagtid er restauranten folkelig og uformell. Den er tilgjengelig for både turgåere, mosjonister og barnefamilier såvel som sommerens mange turister.
Utvalget av småretter og lunsjretter strekker seg også utover kvelden i kafé-delen og er tuftet på lokale tradisjoner så vel som det moderne kjøkken.

Råvarene i Skyskraperen er i stor skala hentet lokalt fra Bergens området, og derfor gikk naturligvis turen først til Byfjellslam. Har du gått Vidden fra Ulriken til Fløyen om sommeren har du garantert sett disse landskapspleierne.

De jobber fra tidlig til seint hele sommeren for å gi deg muligheten til å nyte et åpent og flott vestlandsk kulturlandskap.

DSC01537

Scalmarin


Scalmarin består av et team sammensatt av unik kompetanse innen det marine fagfeltet, og sjømatentusiaster. Deres kunnskap og engasjement for bærekraftig produksjon av sjømat gjør at de kun leverer de beste råvarene, hvor kvalitet, miljø og matsikkerhet alltid er i fokus.

​Skjellene er håndplukket av dykkere og skalldyrene er fisket av lokale fiskere.

Superspennende å se hvordan de jobber og håndterer de håndplukkede skalldyrene.

DSC01636

Verdens Beste Ost 2018

Ostegården i Fana! Her produseres det oster av lokale råvarer med godt solid håndverk. Gården har egen melkeproduksjon i tillegg til at det også handles inn melk fra nabogårdene for å klare imøtekomme den økende etterspørselen av ost. Det produseres alt fra Brie og Gauda til chiligelé og yoghurt.

Da Jørn Hafslund startet osteproduksjon i 2006 var det med mål om å utnytte egne råvarer til å skape noe av kvalitet, og inspirasjon hentet han fra Frankrike. Ifølge historien ble de første utgavene av Camembert og Brie testet på naboene. Ostene falt i god smak, og da han så at naboene dro friske og raske på jobb neste dag mente han at testen var bestått!

Gården ligger idyllisk til ved Fanafjorden og har tolv melkekyr pluss ungdyr. Her ystes det ost av ca. 2000 liter melk, og lages 200 liter yoghurt per uke. I tillegg til Brie og Camembert lages det også Fanaost og Jørnsberg, som begge er modnede halvfaste oster. I november 2018 ble Fanaosten kåret til verdens beste ost under World Cheese Awards i Bergen. Vi kan ikke annet enn å kaste oss på gratulasjonsbølgen!

DSC01650


Siste stopp! 7-Fjell bryggeri.

På Skyskraperen har vi også nesten kun lokalt øl på menyen. Blant annet fra favorittbryggeriet mitt 7Fjell.

7 Fjell Bryggeri holder selvsagt til i verdens vakreste by, og har på kort tid blitt en så integrert del av bergensernes sjel at de nevnes i samme åndedrag som Bauekorps, Torget, Brann og Vidden. De legger sin ære og sjel i å lage godt håndverksøl for kvalitetsbevisste mennesker i Bergen, Norge og resten av verden!

Bergen, byen mellom de syv fjell og Vestlandets hovedstad, har i århundrer klart kunsten å forene mennesker fra både inn- og utland og samtidig bygge en særegen kultur. Med en besetning bestående av gode folk fra Sogn, Kristiansand, Hardanger, England, New Zealand og selvsagt Bergen hedrer teamet på 7Fjell den tradisjonen og samler sine krefter for å gi verden godt håndbrygget øl basert på bergensk regnvann.

DSC01745

Vi fikk ta turen ned i bryggeriet, samt en tur i baren for ølsmaking! "Ulriken" smaker selvfølgelig fantastisk og er en favoritt blant oss.

Kveldingen nærmet seg og vi dro hjemover. Etter en lang dag med inspirasjon og relativt nytt å vise dere, gleder vi oss til sesongåpning kommende mandag, 1.April!

DSC01747

Nå gleder vi oss til å komme på jobb i morgen og sette sammen årets menyer! De kommer nok til å inneholde de største favorittene fra høysesongen 2018, men også litt nytt og sprudlende.

Velkommen til Skyskraperen Restaurant fra 1.april (09:00-21:00). Vi gleder oss til å se deg!

Relevant nytt

DSC01657

Inspirasjonstur til våre leverandører

Hvert år drar vi en gjeng fra Ulriken643 og Skyskraperen på inspirasjonstur rundt til noen av våre lokale leverandører. Vi prøver, smaker og spør spørsmål, mens leverandørene forklarer, viser og inspirerer. Resultatet er en kjempemotivert og kunnskapsfull gjeng som er klar for å ta i mot dere gjester på Ulriksbanen og på Skyskraperen Restaurant når sesongen starter. Vi velger våre leverandører med omhu, og det håper og tror vi også reflekteres i maten vi serverer. Velkommen til oss.

Les mer
IMG 1880

Julemarked 2018

På Bergen Julemarked finner du nærmere 80 markedsboder med spennende julegavetips. På Juletorget er det 12 nye lokale utstillere hver dag. Mange utstillere serverer deilige varmretter som kan nytes i varmestuen hvor det er alle rettigheter. Førjulstiden 2018 var vi fra Ulriken med som utstiller!

Les mer
95y Ox Bx VSL2SXJB14ub9iw

Åpning av Oppstemten

Under en høytidelig markering med statsminister Erna Solberg til stede ble Oppstemten åpnet 18. september 2018. Da avleverte initiativtaker og primus motor Erling Birkeland og Bergen Skog- og Træplantingsselskap trappestien osom en gave til hele Bergens befolkning!Trappestien består av ca. 1400 trappetrinn, er ca. 750 meter lang, og har en høydeforskjell på 290 meter. Steinene tilsvarer 700 lastebiler med stein!

Les mer
Rate oss på Tripadvisor
TripAdvisor