Bergens beste fjellturer

Det er godt å komme seg ut i frisk luft! Fjellet gir ro og påfyll av energi. Ulriken er utgangspunkt for en rekke stier, både korte og lange turer, egnet for alle aldre og forhold. Spør om gratis turkart i Fjellbutikken på Ulrikens topp. Du finner også kart og informasjon både ved nedre og øvre stasjon.

Ulriken opp

Ulriken er det høyeste av de syv fjell. Den enkleste måten å komme seg hit på er å ta Ulriksbanen, men det er også mulig for hele familien å komme seg opp til fots. Begynn turen fra Ulriken nedre stasjon eller Montana.

Hauggjelsvarden

Terrenget fortsetter nemlig å stige videre bak Ulrikstoppen. For å komme til det høyeste punktet må du fortsette et godt stykke videre, faktisk helt bort til den kanten av Vidden som vender mot søndre del av Arnadalen. Der ligger Hauggjelsvarden som med sine 674 meter er det høyeste punktet på byfjellene.

Turnerhytten

Turnerhytten ligger 3,1 km fra Ulriken og er for mange et naturlig stoppested på vei over Vidden, men også for mange selve destinasjonen for en fin søndagstur. Turen til Turnerhytten passer for store og små. I helgene holdes hytten åpen for gjester og har servering hver lørdag og søndag mellom klokken 11:00 og 16:00 på sommerstid (Ikke juli).
Vinterstid stenger hytten en time før, Kl. 15.00.

Den storartede frivillige gjengen på hytten serverer noe varmt i koppen, gode vafler og mer som kan nytes både inne og ute.
Det er også helt i orden å spise sin egen medbrakte mat.
Om man går seg vill eller blir overasket av været, er det mulig å søke ly inn i
vindfanget da dette er alltid ulåst.

Vidden

Vidden er den store tur klassikkeren i Bergen! Turen går over vidden platået mellom Ulriken og Fløyen.
Enten du starter fra Fløyen eller Ulriken er turen en reise i variert natur med storaktig utsikt og spennende seeverdigheter langs ruten. Vi anbefaler å stoppe ved Menneskerettighetsvarden på Storefjellet, eller å ta nistestoppet ved Borgaskaret. Hent et gratis kart over turen på Ulriken øvre stasjon så har vi merket av alle de spennende stoppene til deg.

Oppstemten

Oppstemten via Skotbergskleiven starter ved Ulriken nedre stasjon og er skiltet hele veien. Hoveddelen består av Sherpatrappene, et praktverk av noen trapper, med egne pausebenker og utsiktplasser flere steder langs ruten.