Bergens beste fjellturer

Det er godt å komme seg ut i frisk luft! Fjellet gir ro og påfyll av energi. Ulriken er utgangspunkt for en rekke stier, både korte og lange turer, egnet for alle aldre og forhold. Spør om gratis turkart i Fjellbutikken på Ulrikens topp. Du finner også kart og informasjon både ved nedre og øvre stasjon.

Ulriken opp

Ulriken er det høyeste av de syv fjell. Den enkleste måten å komme seg hit på er å ta Ulriksbanen, men det er også mulig for hele familien å komme seg opp til fots. Begynn turen fra Ulriken nedre stasjon eller Montana.

Hauggjelsvarden

Terrenget fortsetter nemlig å stige videre bak Ulrikstoppen. For å komme til det høyeste punktet må du fortsette et godt stykke videre, faktisk helt bort til den kanten av Vidden som vender mot søndre del av Arnadalen. Der ligger Hauggjelsvarden som med sine 674 meter er det høyeste punktet på byfjellene.

Turnerhytten

Turnerhytten ligger 3,1 km fra Ulriken og er for mange et naturlig stoppested på vei over Vidden, men også for mange selve destinasjonen for en fin søndagstur. Turen til Turnerhytten passer for store og små, og hytten er åpen for servering hver helg om sommeren. Den storartede frivillige gjengen på hytten serverer noe varmt i koppen, gode vafler og mer som kan nytes både inne og ute.

Vidden

Vidden er den store tur klassikkeren i Bergen!
Enten du starter fra Fløyen eller Ulriken er turen en reise i variert natur med storaktig utsikt og spennende seeverdigheter langs ruten. Vi anbefaler å stoppe ved Menneskerettighetsvarden på Storefjellet, eller å ta nistestoppet ved Borgaskaret. Hent et gratis kart over turen på Ulriken øvre stasjon så har vi merket av alle de spennende stoppene til deg.

Oppstemten

For å komme til selve steintrappene som er Oppstemten, starter man ved Montana vandrehjem og følger Johan Blytts Vei mot Ulriken noen hundre meter. Etter første stigning og sving kommer Oppstemten til syne ved Storesteinen. Flotte steinlagte trapper fullført av Sherpaer og åpnet i september 2018. Et Praktverk av noen trapper, med egne pausebenker og utsiktplasser flere steder langs ruten.