Universell utforming og tilgjengelighet

Tilgang til gode naturopplevelser er viktig og på Ulriken skal alle føle seg velkommen. Derfor har vi sørget for at alle som besøker oss kan ta seg enkelt frem – enten målet er Ulriksbanen, fjellkafeen eller Skyskraperen restaurant. Har du spesielle behov eller annet vi må ta hensyn til? Ta kontakt med oss, så skal vi gjøre vårt beste for å tilrettelegge.

Lurer du på hvordan du kommer deg til oss? Les mer her.

Nedre stasjon:

Her har du mulighet til å kjøpe billett både i luke eller ved å benytte en av våre billettautomater. På nedre stasjon finner du også toaletter, kart og annen nyttig informasjon.

Øvre stasjon:

På Ulrikens topp finner du restauranten vår Skyskraperen og Fjellkafeen, med tilhørende dusj og toalettfasiliteter. Utenfor har du tilgang til spennende aktiviteter og turstier like ved. Har du behov for å kjøpe billett, kan du gjøre dette på billettautomaten.

Tilgjengelighet:

Etter ombyggingen i 2021 har Ulriksbanen blitt universelt utformet og tilrettelagt slik at rullestolbrukere, eldre og personer med barnevogn enkelt kan ta seg opp til toppen. På restauranten finner du både handikaptoalett og heis som har enkel tilkomst til rullestol.

Benytter du rullestol, kan du enkelt ta deg frem til Ulriksbanen ved å bruke utgangssiden på høyre side av bygget.

Har du ledsagerbevis? Da kan du selvsagt ta banen gratis.

Turstier
Zipline
Restaurant
Utsiktsplatå
Gjenvinning