Ulriksbanen

Uptown Bergen

Velkommen til toppen av Bergen by! Med høyfjellsnatur, fjellturer, lokal mat og aktiviteter for hele familien.

Ta gondolbanen opp til toppen og nyt et fantastisk landskap, prøv våre mange aktiviteter og unn deg en unik måltidsopplevelse i vår panoramarestaurant Sky:skraperen. Høyfjellskjøkkenet vårt er basert på vestlandske råvarer og tradisjoner, og om kvelden omdannes restauranten til en gourmetrestaurant med et moderne og spennende menykonsept. Ulriken er en av de mest besøkte attraksjonene i Bergen. Fra svevebanen og terrassen på toppen får du en unik utsikt over byen innrammet av fjell, fjorder, innsjøer og kystlandskap. På toppen av Ulriken kan du prøve mange aktiviteter uten å forhåndsbestille, også Norges raskeste zipline. I området finner du også mange ulike turstier, for både lange og korte turer. Uansett hva du velger kan du nyte de magiske omgivelsene i høyfjellet.
Du finner også veien over Vidden. Den populære langturen mellom Ulriken og Fløyen. Turen passer for alle (13km). Turen går over 5 timer i fantastisk terreng.

Ulriken taubane er 1138 meter lang, består av to kabiner, plass til 15 personer uten lodd, 12 personer med lodd, 334 personer hver time. Taubanen tar deg med til toppen hvert 7 minutt.

Perle og Bruse som har dekket gondol vognene er Bergenserne sine favoritter. Tegneren Carl Johan Skauge holdt til på malerloftet på Hansa Bryggeri i Kalfarveien. Vis-a-vis bryggeriet bodde to små gutter på 5 og 7 år. Én var lys og én var mørk i håret. Hansa Bryggeri var lekeplassen deres og de ansatte kalte dem bare for Perle og Bruse. De to guttene ble tegnerens inspirasjonskilde til reklamefigurene. Unnfanget av Skauges blyant på et loftsatelier i 4. etasje, med forbildene herjende utenfor, på høyloftet og mellom flaskekassene.
Bergensernes følelser for Perle & Bruse kom sterkt til uttrykk i forbindelse med Ulriken 643s omlakkering av taubanevognene. Leserstorm og debatter i nettaviser og på Facebook viste sterke følelser for brusguttene, som på nytt ble dekor på taubanevognene til Ulriken. Til tross for at Bergenserne har et nostalgisk forhold til Perle og Bruse og er glad i de to brusguttene selges det lite av brusen. Perle og Bruse er likevel synlig mange steder i Bergen og på ulike turhytter på Vestlandet og østover mot Geilo.

Ønsker du å se utsikten og opplevelsene fra Ulrikens topp? Sjekk ut ulriken643.no på Instagram.

Velkommen til høyfjellet midt i byen! Taubanen kjører kontinuerlig hvert 7 minutt fra 09:00-21:00 hver eneste dag.