Motbakke løpekurs med Stian Angermund-Vik

Sent i juni arrangerte vi vårt første motbakke løpekurs opp Ulriken!

Stian Angermund-Vik, verdensmester i skyrunning og norgesmester i motbakkeløp, stilte som instruktør og vi hadde en spennende og lærerik ettermiddag opp fjellet!

IMG 7778

Stian er 32 år og halvt bergenser. Han er verdensmester i skyrunning og norgesmester i motbakkeløp. 💪 Han løper fordi han elsker det, og den løpsgleden var vi så heldig at han delte med oss. Stiene og veiene opp til toppen av Ulriken er en perfekt arena å trene på for å bli god på motbakkeløping, bare spør Stian, han trener her daglig!🏃‍♂️

Vi hadde kun plass til 20 stk på kurset, og etter kun 4 timer var det fullt! Av interessen å dømme, så blir nok dette neppe siste gang Ulriken arrangerer dette. Kjempegøy!😍

Det var oppmøte på Ulriksbanen sin nedre stasjon, dette var et naturlig sted å begynne. Her var det mulig å levere fra seg sekken for frakt til toppen🚠

IMG 7763

Kurset ble gjennomført steg for steg.

Del 1:
Oppvarming: Jogge/rolig gåing oppover
Teknikktrening: gjennomgang av ulike teknikker for gange og løp i motbakke. Alle deltakerne fikk prøve seg og konstruktive kommentarer gitt på teknikk.

Del 2:
Intervalltrening for motbakke: Her lærte vi hvordan intervalltrening forbedrer VO2 maks, og forbedrer den anaerobe terskelen.

Del 3:
Etter intervallene jogget vi opp til masten for ulriksbolle, kaffe og samtale om trening!
Det var gratis bane ned igjen for de som ønsket det.

Ca. 1 time 30 min + 30 min samtale på toppen
Varm jakke ble anbefalt på toppen.

IMG 7787
IMG 7777
IMG 7772

Relevant nytt

Skjermbilde 2019 10 29 11 30 08

Inspirasjonstur til Loen Skylift

September 2020 skal Ulriken643 få ny og større taubane. Team Ulriken tok derfor turen til Skylift i Loen, Nordfjord for å se på deres nye anlegg som åpnet 2017.

Les mer
Skjermbilde 2019 10 02 12 01 07

Livsstilsmessen 2019

På Livsstilsmessen Trening, sport & fritid var det mulig å oppleve og kjøpe mye spennende av varer og tjenester innenfor fellesbegrepet Livsstil.

Les mer
IMG 1880

Julemarked 2018

På Bergen Julemarked finner du nærmere 80 markedsboder med spennende julegavetips. På Juletorget er det 12 nye lokale utstillere hver dag. Mange utstillere serverer deilige varmretter som kan nytes i varmestuen hvor det er alle rettigheter. Førjulstiden 2018 var vi fra Ulriken med som utstiller!

Les mer
Rate oss på Tripadvisor
TripAdvisor