Solfylt sesongåpning på Ulriken

Både rutinerte turgåere, kollegaer og turister hadde tatt turen til byens høyeste fjell for å nyte vårstemningen på toppen.

Tur pa Ulriken UTS 02613 Foto Caspar Steinsland
IMG 1003

– Vi bor rett nedenfor begge to, så vi er på Ulriken flere ganger i uken. Vi pleier å gå hele året uansett vær, men akkurat i dag var det ekstra fint å ta turen opp hit, sier Harald.

Perfekt utgangspunkt

Sammen med kompisen Rolf, hadde han tatt turen til Ulriken for å nyte påskesolen litt ekstra.

– Ulriken er mitt absolutte favorittfjell. I tillegg til den fantastiske utsikten, er det også et perfekt utgangspunkt for mange flotte turområder. Noen ganger gjør vi litt ekstra ut av turen og fortsetter innover på en av stiene som går herfra. Det er fint å ha så enkel tilgang til høyfjellet selv om vi bor i en by, sier Rolf.

Terrassen utenfor kafeen fylles raskt opp når været er fint, selv på en fredags formiddag. Kollegaene fra Senter for forskning på hjertesykdom for kvinner valgte å gjøre noe ekstra ut av arbeidsdagen og la like godt lunsjpausen til Ulriken.

– Noen ganger er det fint å få et skikkelig avbrekk fra arbeidshverdagen og komme seg ut av kontoret. Vi jobber alle på Haukeland, så vi bestemte oss for å ta lunsjpausen her oppe siden været var ekstra fint i dag, forteller Marit.

Frame 8 7

Turistsesongen er i gang

Med våren kommer også de første sesongturistene til byen. To av dem er Emeline og Camille fra Frankrike som hadde sikret seg en solfylt plass på terrassen.

– Vi bor på vandrehjemmet på Montana og fikk anbefalt å ta turen hit. Vi elsker å gå i fjellet, og gjør det ofte når vi er på reise, men dette var helt magisk, sier Emeline.

Frame 10

Visste du at det alltid skjer mye spennende på Ulriken?

Finn frem de kreative ferdighetene og ta med barna på påskeverksted på Ulriken 6. eller 7. april mellom 10:00-15:00. Vi dekker opp til langbord hvor familiens yngste kan lage flott påskepynt! Etterpå kan dere nyte en deilig rustikk rett av påskelam i kafeen.

Senere i april kan du blant annet bli med på fellestrening med Drevelin Aktiv 18. april! Du velger selv om du vil løpe eller gå fra start ved Drevelin kl. 17.00 eller henge deg på fra Montana. Løpet går videre opp Oppstemten og avsluttes på toppen av Ulriken. Meld deg på gratis her.

Vil du holde deg oppdatert på alt som skjer på Ulriken? Sjekk ut våre arrangementer her.

Relevant nytt

IJC09213

Experience Nature's Splendor, Adventure, and Culinary Delights at Ulriken – Bergen's Most Majestic Mountain Peak

Welcome to Ulriken, the impressive mountain peak that proudly towers over the city of Bergen. With its magnificent scenery, spectacular views, exciting activities, and fine dining options, Ulriken offers a complete experience for any tourist exploring Bergen.

Les mer
Gondolkiosk UTS 02539 Foto Caspar Steinsland

Våre spisesteder

Visste du at Ulriken består av tre ulike spisesteder? Enten du ønsker å avslutte turen med en is, nyte utsikten fra terrassen med en fjellburger eller planlegger en helaften med dine nærmeste, er du velkommen til å nyte små og store matopplevelser hos oss.

Les mer